Novosti dana

Vaterpolisti Srbije igraju za 12. zlatnu medalju u Svetskoj ligi. U finalu završnog turnira na beogradskom Tašmajdanu, sastaju se sa svetskim šampionom Hrvatskom. Pobednik finalne utakmice, koja počinje u 16 sati i 35 minuta, izboriće direktan plasman na Olimpijske igre. Direktan prenos je na našem programu.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je radove na parku u okviru Beograda na vodi koji će biti otvoren sredinom avgusta.  Najavio je da će pre nove godine sa Vladom Srbije napraviti novi predlog najvećeg investicionog plana koji će biti vredan između 5 i 10 milijardi evra. Taj ciklus biće završen za četiri ili pet godina i podrazumevaće projekte za razvoj cele Srbije. Vučić je novinarima na gradilištu Beograd na vodi rekao da bi budžet Srbije trebalo da bude u suficitu

Američka vlada neće voditi proces između Beograda i Prištine, to je posao za Evropsku uniju, "ali ćemo biti tamo da pomognemo koliko možemo", izjavio je u intervjuu FoNetu ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat i poručio da je ovo dobro vreme za pregovore, kako bi se došlo do kopromisa i normalizacijeodnosa dve strane.

Pri kraju svog sedmogodišnjeg mandata ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin poručuje da je Rusija spremna da pomogne Srbiji u onoj meri u kojoj ona to zatraži. Istovremeno, odbacuje spekulacije da bi Moskva mogla da "trguje" sa Zapadom po pitanju Kosova. U intervjuu za Politiku, kaže da se ne sme desiti recidiv oružanog konflikta na Balkanu i da Rezolucija 1244 SB UN ostaje jedini osnov za političko rešenje kosovskog problema.Kao glavna dostignuća tokom svog mandata, Čepurin ističe davanje rusko-srpskim odnosima karakter strateškog partnerstva usmerenog ka budućnosti, uz očuvanje pozitivnog istorijskog nasleđa.

Od prvog jula, građani država Zapadnog Balkana moći će u romingu da telefoniraju po cenama nižim za skoro 30 odsto, jer počinje primena regionalnog Sporazuma o romingu. Potpisnice su: Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Albanija, a sporazum će se primenjivati i na celoj teritoriji Kosova i Metohije, kaže državna sekretarka u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić

Zbog najavljenih vremenskih nepogoda i crvenog meteo alarma, koncert na otvorenom Beogradske filharmonije "Dizni fantazija" odlaže se za nedelju dana i održaće se u nedelju, 30. juna na Ušću. Kako je saopšteno iz Beogradske filharmonije, iako je sve bilo spremno za izvođenje "Diznijeve fantazije" uživo, odlučeno je da se komplikovana produkcija pomeri za naredni vikend.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednik vesti: Marica Serdar
--

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво