Talasanje - Šetnja

Najava izvoza svinjskog mesa u Kinu obradovala je proizvođače i klaničare, ali oneraspoložila potrošače, jer će nužno značiti poskupljenje te vrste mesa. Zbog afričke kuge koja je pogodila kineske proizvođače, na tržište dalekog istoka preusmerene su velike količine svinjetine iz celog sveta. To je dovelo do poskupljenja u mnogim zemljama, što će se verovatno dogoditi i u Srbiji. Problem cene mesa kod nas , međutim, daleko je složeniji i nije uvek u vezi sa tržišnom logikom. O tome ćemo, u prvom delu magazina ŠETNjA, razgovarati sa sekretarom Udruženja PKS za stočarstvo, Nenadom Budimovićem i predsednikom Asocijacije stočara Srema i Mačve, Zoranom Erićem.

Svaka priča o svetskoj migrantskoj krizi počinje na obalama Grčke. Problemi su već godinama isti, a nove su samo tragedije tih nesrećnih ljudi koji sa obala Turske pokušavaju da se domognu utočišta u prvoj zemlji EU koja im je na putu. Kako se Grčka snalazila u svemu tome i koliku je cenu platila, tema je rubrike POGLED U SVET, a povodom svetskog dana izbeglica.

Pre tačno mesec dana na adrese ministarstava- finansija i trgovine- upućena je inicijativa Udruženja hotelijera da se zakonski reguliše pitanje napojnice i da se bakšiš limitira do 10 odsto računa i registruje u kasi. Koji su razlozi za ovakav zahtev, da li je stigao neki odgovor, kakav je efekat ranijih kampanja- o tome ćemo razgovarati sa direktorom HORES-a, Georgi Genovom.

Najavljujemo izložbu ĐURA JAKŠIĆ- IZMEĐU MITA I STVARNOSTI, a čućete i segmente nove emisije KOJEKUDA.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво