Novosti dana

Kombinovani test koji su učenici u Srbiji danas polagali za upis u srednje škole, protekao je bez problema i nije bilo bojkota koji je najavio deo osnovaca pošto je za juče odložen ispit iz matematike, izjavila je rukovodilac Centra za ispite u republičkom Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Dragana Stanojević. Kako je došlo do propusta sa testom za matematiku i ko je odgovoran utvrđuju policija i tužilaštvo. Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da oseća moralnu odgovornost, ali da ne vidi razlog za ostavku. Smatra i da je problem u lošem sistemu polaganja ispit

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u Parizu s predsednikom francuskog Senata Žerarom Laršerom, čime je otpočela politički deo posete Francuskoj. Nju potom očekuje susret s francuskim premijerom Eduarom Filipom s kojim će razgovarati o odnosima dve zemlje, prištinskoj taksi i budućem samitu u Parizu o Zapadnom Balkanu. Tokom boravka u Perizu, premijerka se sastala i sa predtavnicima kompanije MTU koja je saopštila da će svoju fabriku u Srbiji graditi u Novoj Pazovi.

Američki predsednik Donald Tramp je, na Floridi, zvanično započeo kampanju za drugi predsednički mandat na izborima 2020.godine. Veruje da će mu snažna američka ekonomija biti najjači argument da dobije podršku birača za još četiri godine na poziciji šefa Bele kuće. 

U Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u 19 časova biće svečano otvorena monografska izložba OTISAK VREMENA  povodom 70 godina Grafički kolektiva.

Prvi teniser sveta Novak Đoković u Beogradu je odradio trening sa Viktorom Troickim u sklopu priprema za Vimbldon. Prema rasporedu, srpski as odlučio je napravi mini-pauzu do Vimbldona, koji se održava od 1-og do 14-og jula.

U drugom kolu završnog turnira Svetske lige, vaterpolisti Srbije dočekaće Hrvatsku. Utakmica na Tašmajdanu, počinje u 21 čas, a prenos je na Prvom programu Radio Beograda. 

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Tina Amić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво