Sportski spomenar

Gost 363. emisije je fudbaler i trener Miroslav Vukašinović. Već kao sedmaestogodišnjak je debitovao za prvi tim Sloge iz Užičke Požege. Ubrzo je prešao u Slobodu iz Užica za koju je igrao od 1965-1971..

Tokom sedamdesetih je bio član jedne od najboljih generacija novosadske Vojvodine sa kojom je 1977. trijumfovao u Srednjeevropski kup. Sa Laskom je osvojio Kup Austrije i bio kapiten tima, a igrao je i za tamošnji Viner šport klub.

Kao trener, jedinstven je jer je vodio sva 4 novosadska kluba: Vojvodinu, Novi Sad, Kabel i Slaviju. Bio je selektor Salvadora i instruktor Svetske fudbalske federacije.

U emisiji će između ostalog govoriti o začetnicima fudbala u Užičkoj Požegi. Zbog čega užička Sloboda nije ostvarila više domete, iako je imala vrhunske fudbalere? Kako je iz Slobode umesto u Partizan, prešao u Vojvodinu? Kakav su uticaj na njegovu karijeru imali fudbalski velikani Vujadin Boškov i Todor Veselinović? Kako je zaraćene strane u Salvadoru pomirio na fudbalskom terenu? Zbog čega mu je Đorđe Balašević posvetio pesmu Život je more?...

Autor: Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]