Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je rođendansko pismo-čestitku predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu. U pismu on još jednom apeluje na Ameriku da pojača pritisak na Prištinu da ukine takse i tako odblokira dijalog. Pozvao je predsednika Trampa da poseti Srbiju, jer, kaže, nijedan američki predsednik nije to učinio skoro četiri decenije.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je da je odgovor crnogorske vlade, na molbu predsednika Aleksandra Vučića da ne ugrožavaju imovinu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, neprimeren. On je upozorio na teške posledice po odnose dve zemlje ako Crna Gora usvoji najavljeni Zakon o veroispovesti kojim se predviđa i oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve. Dačić je rekao da Crna Gora godinama unazad pokušava da na antisrpskim stavovima gradi svoj položaj i međunarodni identitet.

Skupštinski odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo počeo je raspravu o Predlogu Vlade za promenu Ustava iz 2006. godine u oblasti pravosuđa. U ime Vlade, Predlog je obrazložila ministarka pravde Nela Kuburović ukazujući da se Srbija medjunarodnim i domaćim aktima obavezala na jačanje institucija i vladavinu prava. U tom procesu, kaže, izvršiće neophodne reforme koje se tiču pravosuđa, jačanja nezavisnosti sudstva i njegove efikasnosti. Istakla je da Vladin Predlog ne sadrži tekst amandmana čije se usvajanje traži, već će krajnji tekst utvrditi Odbor za ustavna pitanja nakon predstojećih javnih slušanja i debata u Narodnoj skupštini.

Kinesko-francuska kompanija „Meita" otvorila je u Bariču, kod Obrenovca, svoju drugu fabriku. Od danas tu radi 400 radnika, a plan je da se zaposli još od 800 do 1300 ljudi. Otvaranju je pored predstavnika fabrike i gradskih čelnika prisustvovao i ministar finansija Siniša Mali.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво