Romano Them

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti doneo mišljenje da je Centar za socijalni rad u Požarevcu izvršio diskriminaciju pozivanjem na odgovornost interno raseljene Rome. O čemu se radi, slušamo u prvom delu emisije.

Menadžer lanca restorana „Potrefena haus" u Češkoj, izvinio se romskoj muzičarki Idi Kelarovoj zbog odbijanja da usluže grupu dece u jednom od svojih restorana.

U Češkoj Republici će sutra biti održana komemoracija 77. godišnjice uništenja naselja Ležaki i sela Lidice.

Institut za evropske studije Roma i istraživanje protiv zločina čovečnosti i međunarodnih prava iz Beograda dodelio je zahvalnicu novinaru i književniku Zoranu Raškoviću koji je i gost današnjeg izdanja Sveta Roma.

Tradicionalni sajam i izložba romskih zanata pod nazivom „Tradicionalne rukotvorine", biće održan 15. avgusta u Rumuniji.

Emisiju vode Una Beriša i Gordana Nešović

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]