Novosti dana

Nemačka kompanija "Cet-Ef" u Pančevu je otvorila fabriku za proizvodnju auto-delova i komponenti za auto-industriju, brodove i železnicu. To je prva strana investicija u tom gradu posle nekoliko decenija. Ukupna vrednost investicije je 160 miliona evra. Već danas posao je dobilo više od 300 ljudi, a do kraja treće faze više od hiljadu . Nakon obilaska fabrike izgrađene za manje od godinu dana, predsednik Aleksandar Vučić je poručio da je ovo veliki i poseban dan za našu zemlju. Srbija je, kaže predsednik, za prvih pet meseci ove godine ostvarila 17 odsto više direktnih stranih investicija nego u istom periodu prošle godine. Nemački ambasador u Srbiji Tomas Šib istakao je da je proizvodni pogon „Cet -ef" u Pančevu dokaz odlične ekonomske saradnje Nemačke i Srbije. Ocenio je da je Srbija ostvarila impresvne makroekonomske rezultate, koji će biti još bolji sprovođenjem daljih reformi.

Premijerka Ana Brnabić učestvuje na 108 Međunarodnoj konferenciji rada u Ženevi. U okviru programa za visoke zvanice, Brnabićeva je poručila da je Srbija posvećena ispunjavanju obaveza u okviru međunarodnih konvencija o zaštiti radničkih prava. Naglasila je da je Vlada sprovela teške, ali neophodne reforme, kako bi smanjila nezaposlenost. Brnabićeva je rekla da Srbija podržava razvoj malih i srednjih preduzeća i podstiče mlade da otvaraju svoje firme, naročito u digitalnom sektoru.

U Prištini se obeležava 20-togodišnjica ulaska NATO-a na kosovsku teritoriju. Taj događaj i dolazak nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona i ostalih visokih američkih zvaničnika, potvrđuju da se "zločinci vraćaju na mesto zločina", izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić. Hašim Tači odlikovao je Ordenom slobode Medlin Olbrajt, koja je bila državna sekretarka SAD u vreme NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Testovi za završni ispit su spremni i direktori škola će ih preuzeti u ponedeljak 17. juna, pred sam početak male mature, kažu u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja. Poručuju da su, kao i ranijih godina, preduzete sve mere zaštite kako bi se sprečilo da testovi "procure" u javnost. Testovi će biti štampani u petak i subotu, a u nedelju je predviđeno da se distribuiraju školskim upravama u pratnji policije. Testovi iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovani test imaju po 20 zadataka.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Tina Amić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво