Romano Them

U Bujanovačkoj osnovnoj školi u dva odeljenja su samo deca romske nacionalnosti, a u ostala tri sastav je mešovit. U školi kažu da je takav raspored napravljen na zahtev roditelja. Ipak, posle pritužbe Povereniku za zaštitu ravnopravnosti, školi je naloženo da otkloni nepravilnost.

Članovi Udruženja "Iz principa" u Vršcu prikupili svečanu garderobu za maturante Osnovne škole "Paja Jovanović". Akcija je sprovedena u saradnji sa koordinatorkom za romska pitanja Alisom Šajn, koja je i gošća današnjeg Sveta Roma.

U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti održano predavanje povodom 100 godina od rođenja romskog pesnika i publiciste Slobodana Berberskog.


Emisiju vode Gordana Nešović i Una Beriša

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]