Romano Them

Slovački poslanik Peter Polak, jedan od trojice romskih poslanika u Evropskom parlamentu, pridružio se Evropskoj narodnoj stranci.

Nova predsednica Slovačke Zuzana Čaputova predstavila je savetnički tim za manjine u kome se nalaze i dva romska savetnika.

Gost Sveta Roma je Ašmet Elezovski, predsednik Nacionalnog romskog centra iz Kumanova, sa kojim razgovaramo o političkoj participaciji Roma.

Martina Horvatova podnela ostavku na mesto potpredsednika Veća češke Vlade za pitanja romske zajednice, zbog činjenice da Većem predsedava optuženi premijer Andrej Babiš i da se to kosi sa njenim moralnim načelima.

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, po pritužbi Praxisa, utvrdio da su u školi "Branko Radičević" u Bujanovcu diskriminisani učenici jer su formirana isključivo odeljenja od romskih đaka.

Emisiju vode Gordana Nešović i Una Beriša.

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]