Talasanje - Šetnja

Postojeća organizacija zdravstva ogolila je mnoge probleme i velike nedostatke koji su se u najvećoj meri ispoljili u praksi lekara opšte medicine. Otuda su u stručnoj javnosti sve glasniji argumenti za povratak institucije porodičnog lekara. Ovih dana ta priča je aktuelizovana najavama da se ova ideja razmatra i u nadležnom ministarstvu. Tim povodom naš sagovornik je prim. dr Nevenka Dimitrijević, specijalista opšte medine Doma zdravlja "Voždovac" i predsednica Sekcije opšte medicine Srpskog lekarskog društva.

Kako da muzičko obrazovanje bude dostupno svakom detetu, kako prepoznati njihov potencijal, probuditi ambiciju- na tome, upravo, radi Udruženje MUSIC ART PROJECT. Njihov sistem UNESCO je proglasio za najuspešniju socijalno-inkluzivnu metodologiju. Sa Dijanom Opačić iz Udruženja razgovaraćemo o tome šta su do sada uradili i kakvi su programi i planu.

Svetski putnik ovog ponedeljka je Bojan Suđić, šef-dirigent Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a.

U rubrici Više od igre idemo u susret Evropskim olimpijskim igrama u Belorusiji. Predsednik Srpskog olimpijskog komiteta, Božidar Maljković govori o pripremama naših sportista i priseća se vrhunskih rezultata srpskog sporta, pre svega košarke.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Stajić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]