Novosti dana

U Bratislavi se održava međunarodna konferencija GLOBSEC, koja okuplja više od 100 učesnika iz 65 zemalja. Srbiju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić. On će govoriti na „Panelu o suštini dijaloga Beograda i Prištine", kao i na forumu „Zapadni Balkan, i udaljavanje od Evrope".

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef ruske diplomate Sergej Lavrov u Sankt Peterburgu su razmatrali situaciju na Kosovu i Metohiji uoči sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 10. juna. Dačić je rekao da je Lavrova detaljno upoznao sa planovima Srbije o pitanju Kosova i Metohije i da mu je ruski zvaničnik rekao da Moskva apsolutno podržava Srbiju.

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa  britanskim ambasadorom Denisom Kifom, koji je istakao da je Srbija učinila veliki napredak u reformisanju države. Kif, koji završava mandat u Srbiji, rekao je i da je naša zemlja čvrsto opredeljena za evropski put i da je, bez obzira na velike izazov, napredovala na tom planu.

Na teritoriji opštine Krupanj još uvek je na snazi vanredna situacija, a posle jakih padavina preti opasnost od aktiviranja klizišta, rekao je predsednik opštine Ivan Isailović. Naveo je da je šteta procenjena na oko 30 miliona dinara.

Britanska premijerka Tereza Mej danas zvanično podnosi ostavku na mesto lidera Konzervativne partije, ali će ostati na funkciji predsednice vlade do izbora naslednika.

Književni festival "Krokodil" počinje u Kombank dvorani u Beogradu. Glavni gost prve večeri biće francuski pisac Mišel Uelbek.Festival će trajati do nedelje.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Nenad Selaković


broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]