Sportski žurnal

Na Olimpijskom stadionu u Rimu danas se održava 39. miting Pietro Menea, na kome će učešće uzeti i najbolja srpska sportistkinja Ivana Španović. Novosadska gracija na zaletište će izaći u 18 časova i 35 minuta, u svom prvom takmičenju na otvorenom u ovoj sezoni.

Rukometašice Srbije igraju revanš utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo u Japanu. Teško je i pomisliti da bi naše devojke mogle da prokockaju prednost od 14 golova iz prvog meča. Susret u Lublinu počinje u 18 časova. 

Najbolji odbojkaši Srbije stigli su u Kanadu na mečeve drugog vikenda Lige nacija, a reprezentativke naše zemlje uveliko igraju treću seriju. U belgijskom gradu Kortrajku savladale su selekcije Poljske i Rusije, danas igraju sa ekipom domaćina, meč počinje u 20 časova i 15 minuta.

Posle Kupa Srbije, vaterpolisti Šapca sinoć su, u majstorici sa Crvenom zvezdom, osvojili i titulu prvaka države, u odlučujućem duelu bilo je 10-9 za Šapčane.

Najbolji srpski bokser Marko Nikolić pre nekoliko dana osvojio je pojas prvaka Mediterana u najprestižnijoj WBC verziji, pobedom nas Italijanom Adrijanom Sperandijem, odluka sudija bila je jednoglasna. Nikolić, inače po profesiji vatrogasac, nada se da će još jednom zapaliti publiku u rodnom gradu, radi na tome da do odbrane titule dođe na jesen, takođe u Beogradu.

Prvi polufinalni par Rolan Garosa je poznat, stari znanci i stari šlager, udariće jedan na drugoga Rafael Nadal i Rodžer Federer. Ostale učesnike završnice Matersa u Parizu iščekujemo, kiša danas - nadamo se - neće biti smetnja Novaku Đokoviću na putu ka daljem plasmanu. Prvi reket sveta za rivala ima naturalizovanog Nemca Sašu Zvereva, u preostalom meču četvrtfinala igraju Dominik Tim iz Austrije i Rus Karen Hačanov. U konkurenciji dama, vidno umorna zbog promena rasporeda, Rumunka Simona Halep poražena je od  Anisimove u dva seta, dok je Barti bila bolja od Kizove. Iz Pariza se za našu emisiju, sa Rolan Garosa, javlja Nikola Đukić.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи