Talasanje - Zemlja čuda

BRISELSKI IZVEŠTAJI - kako su, u poslednjih desetak godina, svedočili o evropskoj budućnosti Srbije? Da li u smenjivanju pohvala i pritisaka ima neke pravilnosti? BRISELSKI IZVEŠTAJI kao znakovi pored evropskog puta.

„Ja ne očekujem uopšte bilo kakve nagrade sada, ja prosto tražim od strane Evropske unije da ispuni što je njeno." (Predsednik Srbije Boris Tadić posle hapšenja Ratka Mladića, maja 2011.)

„Kada je reč o izveštaju Savetu bezbednosti, mi smo ga podneli pre tri nedelje i on je najoštriji od kada sam ja javni tužilac. Naravno, u svom govoru pred SB, iako ću konstatovati brojne propuste, ja ću inistirati na tome da smo vrlo zadovoljni jer je Srbija ispunila važnu međunarodnu obavezu." (Serž Bramerc posle hvatanja Ratka Mladića, a pre podnošenja izveštaja SB UN)

„Ja ne mogu da sakrijem osmeh. A ovo što sam umoran, umoran sam od dvodnevnog čitanja izveštaja." (Premijer Aleksandar Vučić, o izveštaju EK 2014.)

„Da li je izveštaj iznenađujući? Ukupno je pozitivan, ali ima nekih stvari koje su mi nejasne, nemaju mi nikakvu logiku i dolaze, već, u domen zabave." (Premijerka Ana Brnabić o izveštaju EK 2019.)

Autor: Tanja Milekić

Radio Beograd 1, 10.05

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара