Talasanje - Šetnja

Pivarska industrija bila je dugo u krizi. U procesu privatizacije nestale su mnoge pivare. Na naše tržište stupili su brendirani proizvođači, ali jačanju konkurencije i pretvaranju pivarstva u dobar biznis doprinela je pojava malih zanatskih pivara.

Da li se pivarska industrija oporavlja i kakva joj je perspektiva- samo su neka od pitanja na koja odgovore tražimo od Veljka Jovanovića, sekretara Udruženja PKS za prehrambenu industriju i Dejana Smiljanića, predsednika Udruženja zanatskih pivara.

Za samo nedelju dana aktuelni grčki premijer Aleksis Cipras i njegova partija Siriza doživeli su dva velika poraza. Najpre loš rezultat na evropskim, a potom i poraz na lokalnim izborima uvod su u vanredne parlamentarne izbore najavljene za početak jula. U rubrici Pogled u svet  govorimo o uzrocima i posledicama ovog političkog kraha.

U sezoni smo ispitnih rokova, predstoje maturski ispiti i prijemna testiranja za fakultete. Dobri rezultati neće doći preko noći. Za efikasan rezultat nema magije, ali postoje tehike koje mogu da pomognu u ovladavanju veštinama pamćenja. Sagovornik nam je Miloš Pešić, osnivač IQ centra, specijalizovanog za proučavanje i razvoj delotvornih pristupa učenju.

 

 

Saznaćemo nešto više o najvećem vajaru neoklasicizma, Antoniju Kanovi, povodom izložbe njegovih dela u Napulju i čuti segmente iz nove emisije Kojekuda.


Urednik i voditelj je  Olivera Stajić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи