Uhvati dan

Zašto mislimo da je naše đubre - tuđa briga? To je pitanje ovoga jutra koje nam donosi još jedan Svetski dan zaštite životne sredine, koji će biti obeležen širom sveta, pa i kod nas. Već juče je Fakultet političkih nauka u Beogradu, u okviru kojeg deluje i verovatno najstarija ekološka organizacija u našoj zemlji, Eko centar, osnovana 80-ih godina prošlog veka, uručio plakete "Životna sredina i zdravlje" prof. dr Živoradu Đorđeviću i prof. dr Danici Grujičić. A istim povodom, društvena kompanija "Kreativa Unlimited", koja se kao prva u Srbiji priključila globalnom pokretu očuvanja pčelinjih zajednica u urbanim sredinama, poziva na skup posvećen zaštiti pčela i njihovom očuvanju.

Na izvestan način - ili baš u potpunosti - u priče povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, ulile su se i informacije sa mnogih područja u našoj zemlji pogođenih poplavama prethodnih dana - nastavljamo da pratimo situaciju.

Najavljujemo prvu Noć srpskog filma u 32 grada i četrdesetak bioskopa, zatim, uručenje 22. nagrade za očuvanje srpskog jezika i negovanje kulture govora "Branislav Mane Šakić" u Smederevu, kao i nove predstave "Proleće" Fondacije "Pozorište za bebe" u Pozorištu lutaka "Pinokio".

Sa vama - Elizabeta Arsenović.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво