Zabavnik

Film Čarlija Čaplina "Svetlosti velegrada" jedan je od onih koji mnogi izdvajaju kao najomiljeniji, i to ne samo u njegovom opusu, nego i u istoriji kinematografije.

Vole ga i oni koji inače ne vole neme filmove, slepstik komedije, gegove, pantomimu i melodrame, a sam kraj filma ubraja se u antologijska rediteljska rešenja. A za sve što nam se u ovom filmu sviđa, za sve ono što u njemu cenimo - glumu, režiju, scenario, muziku, produkciju, kritiku društva, psihologiju likova, brižljivi spoj komedije i drame - zaslužan je isključivo Čaplin...

U Velikoj Britaniji se dosta govorilo o australijskoj grupi Easybeats, koja nije nepoznata u svojoj zemlji. Do leta 1967. godine, imali su sedam hitova, od kojih su četiri bila na prvom mestu australijske top-liste, a bili su poznati i kod nas, čak i pre nego što je o njima pisao magazin Džuboks, najviše po hit kompoziciji Friday on my mind. ..

Špijunaža po velikim modnim radnjama, kako se kradu modeli haljina i mustre štofova - ovo su novinski naslovi iz tridesetih godina prošlog veka, kada su pariske velike krojačke kuće imale svoje privatne detektive za odbranu svojih modela od kradljivaca. Njih su poznavali samo vlasnici velikih tekstilnih fabrika i krojačkih salona, a dužnost im je bila da prisustvuju predstavljanju modela i da prate skoro svaku ženu u salonu, čak i radnice u odeljenjima za krojenje i šivenje.

 

Urednik i voditelj: Mirjana Blažić
 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара