Novosti dana

Šestorica Srba, civila, koje su u Zubinom Potoku uhapsile specijalne jedinice kosovske policije, oslobođena su. Predsednik opštine Srđan Vulović rekao je za RTS da je formirana komisija sa zadatkom da ispita sva zlodela kosovskih specijalaca i pobroji svu štetu.

Slovački premijer  Peter Pelegrini je u poseti Beogradu. Jutros je razgovarao  sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.Ocenjeno  je da su odnosi dve zemlje odlični, iskreni i prijateljski, bez otvorenih pitanja. Vučić je slovačkom premijeru zahvalio na kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije, kao i na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Pelegrini je istakao  da Slovačka neće menjati  stav prema  Kosovu i Metohiji, kao i da je veliki zagovornik ulaska Srbije u Evropsku Uniju. Istakao je da  Unija mora da pruži konkretnu perspektivu Srbiji.  Gostu iz Slovačke priređen je svečani doček ispred "Palate Srbija".  

Najmanje sedam osoba stradalo je u brodolomu na Dunavu kod Budimpešte, dok se 19 vodi kao nestalo. Do nesreće je došlo kada je u turistički brod udario veći kruzer kod mosta Margaret, nedaleko od Parlamenta. Mađarska policija saopštila je da pokreće krivičnu istragu.  

U drugom kolu Rolan Garosa na teren izlazi troje naših tenisera. U 12 časova i 30 minuta, Novak Đoković igra sa Švajcarcem Laksonenom, a Dušan Lajović sa Francuzom Benšetritom, dok se Aleksandra Krunić u 16 časova sastaje sa Ukrajinkom Lesijom Curenko.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво