Talasanje - Šetnja

Tokom 2017. godine u Srbiji je nenamenski potrošeno 217 milijardi dinara budžetskog novca, navodi se u Izveštaju DRI. Korisnici javnih sredstava kod kojih su utvrđeni najveći propusti bile su opštine, gradovi i komunalna preduzeća, ali i zdravstvene ustanove. Nepravilnosti u poslovanju pre svega se odnose na javne nabavke, obračun i isplatu zarada, isplatu bez pravnog osnova i validne dokumentacije, kod pripreme i donošenja finansijskih planova i budžeta, popisa imovine…O uzrocima, posledicama i kaznenoj politici za nesavesno poslovanje razgovaramo sa Duškom Pejovićem, predsednikom Državne revizorske institucije i generalnim državnim revizorom.

Zašto su Zeleni i Liberali postali najveći dobitnici izbora za Evropski parlament. Dve najveće grupacije, Evropska narodna partija i Socijaldemokrate, iako su izgubile određen broj mandata i dalje ostaju najbrojnije u Evropskom parlamentu. Preuzimanje vlasti od strane desnih populista se ipak pokazalo nerealnim obećanjem. Šta bi mogao da bude presudni faktor u izboru za predsednika Evropske komisije pitamo Natašu Jokić, našeg stalnog dopisnika iz Strazbura. Čućete i razgovor sa Žozian Melen, predsednicom male opštine Moršviler l ba u Alzasu u Francuskoj.

Kako se Srbija sprema za Četvrtu industrijsku revoluciju? Taj model razvoja Nemačka je prva ponudila još daleke 2011.godine. U međuvremenu nacionalne programe usvojilo je 38 zemalja u svetu, od toga 18 članica EU. Kako zadržati najbolje kadrove koji bi kod nas izneli Industriju 4.0 i tako ubrzali razvoj zemlje, razgovaramo sa prof.dr Radivojem Mitrovićem, dekanom Mašinskog fakulteta i autorom nedavno objavljene knjige „Srbija 4.0-Budućnost koja se ne sme propustiti?

Autorke emisije „Kojekuda" boravile su u Smederevskoj Palanci. O bogatom sportskom životu, najstarijem fudbalskom i najslavnijem šahovskom klubu, razgovarale su sa Bojanom Živkovićem, glavnim i odgovornim urednikom TV „Jasenica".

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво