Romano Them

U novom sastavu Evropskog parlamenta biće i troje romskih poslanika. Jedan od njih je i Romeo Franc iz nemačke partije Zelenih koji je i gost današnje emisije.

Novi Sad nema akcioni plan za inkluziju Roma, plan urbanističke regulacije romskih naselja; Grad ne ne učestvuje na konkursima i ne koristi domaće i međunarodne fondove za pomoć Romima, poručuje sociolog Nenad Vladisavljev iz Udruženja romskih studenata.

U partnerskoj organizaciji Inicijative za razvoj romskog preduzetništva i Romacted programa u Kragujevcu održana info sesija na temu povezivanja i umrežavanja romskih preduzetnika.

Antonio Banderas, koji se javno izjašnjava kao Rom, proglašen je za najboljeg glumca na tek završenom 72. filmskom festivalu u Kanu.

Emisiju vode Branko Đurić i Gordana Nešović.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]