Talasanje - Šetnja

Tokom 2017. godine u Srbiji je nenamenski potrošeno 217 milijardi dinara budžetskog novca, navodi se u Izveštaju DRI. Nepravilnosti u poslovanju pre svega se odnose na javne nabavke, obračun i isplatu zarada, isplatu bez pravnog osnova i validne dokumentacije, pripremu i donošenje finansijskih planova i budžeta, popisa imovine…O uzrocima, posledicama i kaznenoj politici za nesavesno poslovanje razgovaramo sa Duškom Pejovićem, predsednikom Državne revizorske institucije i generalnim državnim revizorom.

Dve najveće grupacije u Evropskom parlamentu, Evropska narodna partija i Socijaldemokrate, iako su izgubile određen broj mandata i dalje ostaju najbrojnije u EP, uz značajan rast Zelenih i liberaldemokrata, pokazuju najnoviji rezultati. Izbore je obeležila rekordna izlaznost birača u poslednje dve decenije - prosečno je na nivou EU glasalo 50,5 odsto birača. Da li je nakon izbora jasnije kako će Unija izgledati u budućnosti čućete od Nataše Jokić, našeg stalnog dopisnika iz Strazbura.

Ko su najveći zagađivači u Srbiji? Koliko se otpada godišnje proizvede u našoj zemlji i gde završava? U kojoj meri kompanije krše propise navedene u dozvolama za rad i kakve su kazne predviđene za tu vrstu prekršaja? Kada će biti izgrađen Centar za tretman otpada i kakve su nam sanitarne deponije, neka su od pitanja za Filipa Abramovića, pomoćnika ministra za zaštitu životne sredine.

Beograd je nedavno ugostio nekoliko dobitnika nagrade Evropske unije za književnost čije su knjige prevedene kod nas. Pet izdavačkih kuća osmislilo je Festival dobitnika Evropske nagrade za književnost kao niz promocija osvedočeno dobrih knjiga ali i pokušaj da se u ovim delima izdvoji ono zajedničko, bez obzira na maternji jezik autora. Predstavljamo nekoliko učesnika Festivala koji je pratila Svetlana Mladenović

urednik i voditelj: Dijana Ivanov Kadić





Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи