Novosti dana

U Skupštini Srbije u 16 časova počinje posebna sednica o Kosovu i Metohiji. Predsednik Aleksandar Vučić podneće izveštaj o stanju na Kosmetu i o dijalogu koji se vodi šest godina.U govoru u Parlamentu, predsednik Vučić će izneti istorijske činjenice o odnosima Srba i Albanaca, ali i predstaviti detaljnu analizu sadašnjih odnosa dva naroda prenose mediji. Osim predsednika, sednici će prisustvovati i premijerka Ana Brnabić, članovi njenog kabineta, predtavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, politički predstavnici Srba sa Kosmeta. Naš program prenosiće sednicu republičkog parlamenta.

Na izborima za Evropski parlament glasalo je 50,5 odsto glasača od 426 miliona građana, što je najveća izlaznost od 1994. godine. Najviše glasova osvojile su dve najveće političke grupacije - Evropska narodna partija desnog centra  i Socijalisti izgubili su više desetina sedišta i zato će morati da se udruže sa Liberalima i Zelenima, čija je koncepcija Evrope izrazito federalna. Ova koalicija biće brana krajnje desnim partijama, čiji izborni uspeh nije dovoljan da bi one ostvarile svoju ambiciju preurđivanja Evropske unije.

Nakon tri dana skrivanja uhapšen je trostruki ubica Goran Janković, saopštila je policija u Novom sadu. Sumnja se da je on u petak ujutru udarcima čekićem, ubio suprugu i njene roditelje u njihovoj porodičnoj kući na Telepu, a zatim pobegao sa lica mesta. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i biće saslušan po nalogu javnog tužioca.

Rodna ravnopravnost u Srbiji još nije postignuta u svim oblasima, poruka je sa Konferencije o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena. Naročito su ugrožene Romkinje, migrantkinje, samohrane majke, starije žene, žrtve nasilja, one sa invaliditetom, iz ruralnih krajeva i pripadnice LGBT populacije.  

Drugog takmičarskog dana na Rolan Garosu na terenu Kecmanović i Đoković. Krajinović pobedio Amerikanca Tijafoa sa 3:2 u serovima.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво