Priznanje SNN-a Zorani Bokan, novinarki Prvog programa Radio Beograda

Poznati novinari Zorana Bokan i Srđan Basić ovogodišnji su dobitnici nagrade "Teodor Pavlović", Srpskih nedeljnih novina (SNN), za višedecenijski rad na unapređenju informisanja u Srbiji, regionu i dijaspori i medijskom povezivanju Srba iz Mađarske sa matičnom zemljom

Priznanje koje tradicionalno, svake druge godine u Budimpešti dodeljuju Srpske nedeljne novine, ustanovljeno je u cilju čuvanja sećanja na Teodora Pavlovića, osnivača Serbskog narodnog lista i Serbskih narodnih novina, čiju tradiciju baštini današnji nedeljnik srpske zajednice u Mađarskoj. 

Zorana Bokan je, uređujući čuvenu radio emisiju "Večeras zajedno", ostvarila brojne kontakte i saradnju sa uglednim Srbima i kolegama novinarima u dijaspori i regionu. Često ističe kako su susreti sa sunarodnicima u Mađarskoj i Rumuniji najlepši najdirljiviji deo njenog posla. Gosti njenih emisija do sada su bili mnogi Srbi iz Mađarske, a svakog petka Zorana Bokan u svom programu emituje prilog sa pregledom zbivanja u našoj zajednici, koji volonterski realizuje redakcija SNN-a.

U obrazloženju uredništva kaže se da Zorana Bokan u Radio Beogradu radi od 1979. godine, kao novinar, urednik i voditelj. Svoj autorski pečat ostavila je u emisijama: Vreme radoznalosti, Porodični krugovi, Magazin 439, Argument više, Jutarnji program, Dnevnik, Novosti dana, Novinarenje, U središtu pažnje, Sedmica, U ovom trenutku, Talasanje, Šetnja, Večeras zajedno... Izveštavala je iz Skupštine SRJ i Skupštine Srbije, realizovala veliki broj intervjua sa značajnim ličnostima, specijalizovala se za spoljnopolitičke teme. Deo je projekata Teslino planetarno poselo i hilandarsko planeterno bdenije. Sa posebnom inspiracijom priprema i realizuje programe o Nikoli Tesli, veri i tradiciji srpskog naroda. Moto emisije Večeras zajedno, koju uređuje i vodi, glasi: "I večeras smo zajedno zbog toga što smo zajedno bolji".

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво