Nedeljom za selo

U Moravičkom okrugu, koji je pre nedelju dana pogodio grad, još se procenjuje šteta koju su pretrpeli uglavnom zasadi voća. Istovremeno, u javnosti se ponovo pokrenula polemika o tome da li je protivgradna zaštita delovala na vreme i kako treba. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je na sednici skupštinskog odbora za poljoprivredu  da je toga dana ispaljeno 829 raketa na celoj teritoriji Srbije i da je protigradna  odbrana uradila svoj posao  u skladu sa raspoloživom tehnikom i ljudstvom. U Ministarstvo poljoprivrede stigle  su odluke o proglašenju vanredne situacije u Ivanjici, kao i delovima Lučana i Čačka. Ti dokumenti biće prosleđeni Vladinom telu koje se bavi utvrđivanjem štete na dalje postupanje.

Stručnjaci savetuju vinogradarima da vinovu lozu što pre zaštite od pepelnice i plamenjače koja im preti zbog vlažnog vremena.

Zaštita je neophodna i pšenici, kao i ostalim ratarskim i povrtarskim  kulturama, ali se zbog svakodnevne kiše teško ulazi u njive.

Relativno hladno i kišovito vreme u maju uticalo je i na proizvodnju meda. Prva bagremova paša, procenjuju pčelari, podbacila je i do 70 odsto.

Upoznaćemo vas i sa proizvođačem koza iz Sela Kumane Rajkom Varadincem koji svima koji planiraju da se bave kozarstvom savetuje da pre nego što počnu pronađu tržište za mleko.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво