Talasanje - Šetnja

Studenti bi ubuduće mogli iz fakultetskih klupa da izlaze mnogo spremniji da stečeno znanje primene u praksi. Korist od toga imale bi i firme u kojima dobiju zaposlenje. To će omogućiti  Zakon o dualnom obrazovanju u visokoškolskim ustanovama, koji uskoro treba da udje u skupštinsku proceduru. O detaljima novog propisa i tome kako će izgledati njegova primena, u prvom delu magazina Šetnja, razgovaraćemo sa dr Nenadom Zrnićem, prorektorom Beogradskog univerziteta.

Prekid saradnje Google-a i Huaweia, posle odluke američkog predsednika da kinesku kompaniju stavi na crnu listu, a potom i ublažavanje zabrane, samo je novi čin u dramatičnom poremećaju u odnosima Vašingtona i Pekinga. Koji su uzroci trgovinskog rata dve supersile, da li je reč samo o trgovinskom ratu, kakve su moguće posledice i koliko će zbog svega trepeti ostatak sveta- teme su u rubrici Pogled u svet. Sagovornik nam je dugogodišnji dopisnik iz Pekinga Milorad Denda.

Počinju evropski izbori, a neizvesnost ishoda sve je veća. Kakva su naša očekivanja ? Šta, u kojoj varijanti, Srbija dobija, odnosno gubi - još jedna je od tema emisije.

Joga kao način života- kako naučiti da, praktikovanjem jogičkih tehnika, ostvarimo životnu stabilnost, zadovoljstvo i sreću. O tome za magazin govori iskusna jogina, Dušanka Radosavljević (Svami Savikalpananda Sarasvati) povodom gostujućeg predavanja o tome kako produbiti joga praksu.

Čućemo i segmenete nove emisije Kojekuda.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво