Kod dva bela goluba

IN MEMORIAM: DINKO DAVIDOV ( 1930-2019)

Dinko Davidov diplomirao je na katedri za istoriju umetnosti filozofskog fakulteta u Beogradu, a doktorirao na Filozofskom fakultetu u Ljubljani.

Bio je kustos Galerije Matice srpske od 1965. do 1978,  naučni savetnik  Balkanološkog instituta SANU od 1979. i direktor Galerije Srpske akademije nauka i umetnosti od  2001.  do 2009. Za redovonog člana SANU izabran je 2006. godine.

Njegova oblast istraživanja i proučavanja bila je srpska umenost od XVII do XIX veka. Priredio je više značajnih izdanja među kojima su „Srpska grafika XVIII veka - nova saznanja" i „Manastir Šišatovac". Autor je knjiga  „Pomeni davnih seoba - znamenja srpske povesnice" , „Genocidium totale" i „Sentandreja -  srpske povesnice" .

Večeras slušamo emisiju u kojoj je akademik Dinko Davidov govorio o Sentandreji, o njenom nastanku i razvitku, o kulturi i umetnosti, o sentandrejskim crkvama koje odolevaju vremenu i promenama.



 

 

 

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво