Talasanje - Šetnja

U sastavu rezervata biosfere „Bačko Podunavlje“, koje je upisano na Svetsku listu rezervata, je i selo Bački Monoštor, okruženo šumom i rečnim rukavcima, praktično – ostrvo. Uz mnogobrojne zanimljivosti i prirodne i kulturne, ovde postoji i jedina školica pčelarstva u Srbiji. Priču je zabeležila Ružica Zorkić.

U psihološkim pričama sredom biće reči o samopuzdanju. Zašto ljudima nedostaje samopouzdanje, odnosno šta je razlog postojanja uverenja da nisu dovoljno dobri i da ne vrede dovoljno? Samopouzdanje nije urođena osobina, ona se stiče vremenom i radom na sebi, tvrde stručnjaci, a među njima i naša gošća, psiholog, Ljiljana Jagodić.

Najnovija Zdravstvena studija sprovedena u devet evropskih zemalja, uključujući i Srbiju, ustanovila je da se većina stanovnika Evrope još uvek oslanja na klasičnu medicinu i lekove, ali nije mali broj onih koji gube to poverenje, navodeći da se zdravsteni sistemi više bave novcem nego zdravljem. Jedan od zaključaka ovog izveštaja, koji je nedavno objavljen na konferenciji "Budućnost zdravlja" u Berlinu, pokazuje da više od trećine naših građana daje prednost „narodnim" lekovima, u odnosu na one iz apoteke. Naš gost je mr ph Dragutin Rajevac.

Povodom 95 godina Radio Beograda, ove srede, govorimo o emisiji posvećenoj starijoj populaciji, "Doživeti stotu", koja je nedavno proslavila punoletstvo, a gošća je, autorka emisije Marina Stojadinović.

Sa vama je Mirjana Nikić.



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво