Sportski žurnal

Turnirom u našem glavnom gradu, danas počinje drugo izdanje Lige nacija za odbojkašice. Od 17 časova, u prvom meču prvog vikenda, na parketu dvorane  `Aleksandar Nikolić`, sastaju se Turska i Koreja, da bi od 20 časova na scenu stupile igračice Holandije i Srbije. Sve četiri reprezentacije igraju u podmlađenim sastavima, i radi provere raspoloživih snaga, ali i zbog zgusnotog rasporeda u mesecima koji dolaze. Selektor Zoran Terzić za ovu priliku izdvojio je 14 devojaka, predvođenih najboljom igračicom sveta Tijanom Bošković.

Naši novinari prisustvovali su i svečanom potpisivanju ugovora o stipendiranju vrhunskih sportista i stipendista Fonda za mlade talente sa Univerziteta u beogradu, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Univerziteta odbrane i Kriminalističko- policijske akademije, ugovore je uručio ministar omladine i sporta u vladi Republike Srbije Vanja Udovičić.

U sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi danas se održava prvi memorijalni turnir `Goran Bunjevčević- Bunja`, u znak sećanja na prerano preminulog sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije, bivšeg asa Crvene zvezde i londonskog Totenhema. Sastav `Zvezda` sa klupe predvode Slavoljub Muslin i Zoran Filipović, dok su treneri ekipe `Bunjini prijatelji` Ljubiša Tumbaković i Vladan Milojević. 

Legendarni automobilista Niki Lauda preminuo je u Beču u 70. godini, devet meseci posle transplantacije srca. Lauda je tokom bogate i uspešne karijere bio trostruki svetski prvak, vozeći za Ferari i Brabham Alfu. Po ostavljanju trkačkog volana, bavio se komentatorskim poslom, radio je i kao avio- preduzetnik. nekoliko puta posećivao je Srbiju, njegova avio kompanija `Niki` jedno vreme je redovno letela između Beograda i Beča.

Janko Tipsarević turnirom u Ženevi posle kraće pauze vratio se na ATP Tur, u prvom kolu je savladao Nemca Petera Gojovčika. Naredni protivnik mu je, večeras od 19 časova i 30 minuta Hugo Delien iz Bolviije koji je nadigrao osmog nosioca, Andreasa Sepija. Na turniru u Nirnbergu, Nina Stojanović, posle pobede nad Radanovićevom, imala je težak meč sa Amerikankom Riske u tri seta- savladala je sa 2-1, po setovima 7-6, 2-6, 6-2.  Nikola Milojević  je u kvalifikacijama za Rolan Garos bio bolji od Belorusa Gerasimova u dva seta, 7-5, 6-3.

FK Voždovac sporazumno je raskinuo saradnju sa dosadašnjim sportskim direktorom, Goranom Grkinićem i zahvalio se na saradnji Draganu Aničiću, to je odluka kluba sa nebodera na Dušanovcu. Srpski rukometaš Momir Ilić na kraju sezone završava igračku karijeru, saopštio je njegov klub Vesprem. Ilić je jedan od najboljih srpskih rukometaša u 21. veku, a za reprezentaciju Srbije sakupio je 128 nastupa, uz 463 postignuta gola. Generalni menadžer Igokee Igor Dodik najavio je da će košarkaški klub iz Laktaša istupiti iz regionalne ABA lige ukoliko na Skupštini bude razmatrano učešće Prištine. O ovim i drugim vestima koje u međuvremenu stižu na našu adresu, slušajte u današnjem `Sportskom žurnalu` Radio Beograda.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи