Talasanje - Šetnja

Šta predviđaju nedavno usvojeni novi pravilnici Zakona o lečenju neplodnosti? Na koji način je regulisana donacija reproduktivnih ćelija, ko može da bude donor, a ko i na koji način može da koristi donirani materijal? Kako je regulisan uvoz i izvoz reproduktivnih ćelija iz međunarodnih banaka u slučajevima kada u Srbiji nema potrebnog materijala? Gošće dr Mima Fazlagić i Sandra Jovanović, predsednica Udruženja „Šansa za roditeljstvo“.

Da li rastući populizam čini predstojeće izbore za Evropski parlament najvažnijim i najneizvesnijim do sada? Koliko je interesovanje javnosti za izlazak na birališta? Šta bi mogle da budu realne opasnosti za Evropu i njene građane? O podugačkom spisku evropskih problema i koliko se oni u aktuelnoj kampanji prećutkuju i guraju pod tepih, razgovaramo sa Natašom Jokić, našim stalnim dopisnikom iz Strazbura.

Srbija i Balkan su najpogođeniji klimatskim promenama na šta su, pre oko 30 godina ukazivale i prve studije, koje su mediteransku oblast označile kao „vruću tačku". Koliko se uvažavaju upozorenja stručnjaka da planiranje poljoprivredne proizvodnje mora da se uskladi sa novim vremenskim prilikama? Da li su klimatske promene u Srbiji prepoznate kao prioritet, pitamo meteorologa Anu Vuković, docenta sa Poljoprivrednog fakulteta.

U centru Kragujevca, od decembra radi prodavnica „Zlatne ruke Šumadije" koja nudi robu lokalnih prozvođača, od domaćeg sapuna, oslikane staklarije, preko tkačke robe do kvalitetnih rakija i vina najboljih šumadijskih proizvođača. „Osnovni motiv je da se pomogne ženama sa sela da zarade svoj dinar", kaže dr Zorica Jestrović, direktorka kragujevačkog Centra za poljoprivredu sa kojom je razgovarala Jelena Vidić.

Urednik i voditelj: Dijana Ivanov Kadić

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво