Novosti dana

Kandidati Srpske liste pobedili su na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije osvojivši 94,24 odsto glasova što je, uz veću izlaznost, više nego na izborima 2017. Iz Srpske liste ističu da je srpski narod na severu Kosmeta još jednom nedvosmisleno, i skoro jednoglasno, potvrdio spremnost da odlučno brani opstanak i politička prava, i organsku vezu sa državom Srbijom. Sa ocenom da su izbori na severu Kosmeta pokazali jedinstvo srpskog naroda saglasan je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. On je najavio da će Srbi sa Kosmeta u petak doći u Beograd na sastanak sa državnim vrhom. Đurić je na konferenciji za novinare preneo da su mu privremene prištinske institucije zabranile da danas ode u Lešak, gde je trebalo da preda 10 traktora za poljoprivrednike iz tog kraja. 

Pojedine delove Srbije sinoć su pogodili jako nevreme i grad. Bilo je više od 15 hiljada udara munja i gromova. Sa osam radarskih stanica ispaljeno je oko 900 raketa. Na području Čačka i u okolini ponegde su padali komadi leda veličine teniske loptice. Najviše su pogođena sela Miokovci i Prijevor. Grad je padao i u Ivanjici i Lučanima. U malinjacima je procenjenja šteta i do 80 odsto. Na području srednjeg Banata palo je između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom. Grad je padao u Zrenjaninu i opštini Žitište. Najveća oštećenja su na pšenici, suncokretu i kukuruzu. Mnoge parcele su pod vodom. 

 
Kineska kompanija Huavej saopštila je da će nastaviti da unapređuje svoje uređaje koji rade na sistemu Android. Kako se navodi, sve aplikacije na uređajima kineskog AJ TI giganta moći će da se ažuriraju, jedino operativni sistem Android neće moći da se poboljšava, iako će nastaviti da funkciše. Ranije je američki Gugl suspendovao licencu kompaniji Huavej, pa će kineski proizvođač mobilnih telefona imati samo osnovnu verziju Android operativnog sistema.

Urednik emisije - Nataša Raketić

Urednik vesti - Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи