Uhvati dan

U Beogradu danas počinje 63. međunarodni Sajam tehnike i tehničkih dostignuća. Organizatori kažu da je to pravo mesto za promociju četvrte industrijske revolucije – Industrije 4.0. Reč je o digitalizaciji koja je unela revolucionarne promene u razvoj i način poslovanja kompanija, povećanje produktivnost i unapređenje konkurentnosti. Upravo o tome razgovaramo sa Bojanom Dašić. 

Vodeći svetski inovatori, naučnici, biznis lideri i umetnici koji na inspirativan način predstavljaju ideje novog doba okupiće se 23. maja u Narodnom pozorištu u Beogradu na prestižnoj World Minds konferenciji. Srbija je prva zemlja na svetu, pored Švajcarske, u kojoj će se održati ovaj značajan simpozijum koji okuplja najveće mislioce sveta. Srbija predstavlja 3 projekta, od kojih je jedan Teslagram. Taj projekat predstavlja Marija Mitrović Dankulov iz Instituta za fiziku.

Proveravamo i kakve efekte će na korisnike u Srbiji imati odluka američkog Gugla koji je suspendovao licencu kompaniji Huavej, što znači da će kineski proizvođač mobilnih telefona ostati samo na osnovnoj verziji Android operativnog sistema.

Skupština opštine Bajina Bašta na martovskoj sednici donela je Deklaraciju o zaštiti i negovanju ćirilice kako bi se popularizovalo korišćenje ovog pisma. Upravo zbog toga od 24. do 26. maja obeležiće se Dani Ćirila i Metodija, i to manifestacijom posvećenom srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. U pitanju jutra vas pitamo: Da li pišete ćirilicom ili latinicom?


Proteklog vikenda obeleženo je 50 godina od premijerno izvođenja pozorišne predstave Kosa u Ateljeu 212. Bila je to četvrta postavka u svetu i prva u nekoj socijalističkoj zemlji. O sećanjima na prvu postavku predstave Kosa za Uhvati dan govori glumica Nada Blam.

Urednik i voditelj Nataša Raketić.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи