Novosti dana

Poslednja deonica autoputa na južnom kraku Koridora 10 kroz Srbiju, u dužini od 26,3 kilometra u Grdeličkoj klisuri, biće otvorena večeras u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića. Srbija će time imati povezan auto-put od severa do juga - od Batrovaca na granici sa Hrvatskom, do Preševa na granici sa Severnom Makedonijom, a od Niša do Soluna stizaće se za oko tri sata. Deonica će biti otvorena tačno u 20 časova, a ceremonija počinje u 17 i 30. Na našem radiju od 19 časova i 15 minuta možete u direktnom prenosu pratiti svečano otvaranja deonice kroz Grdeličku klisuru.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je Srbe da u što većem broju izađu na sutrašnje izbore za gradonačelnike u četiri srpske opštine na severu Pokrajine. Gostujući na RTS-u, Đurić je izjavio da su separatisti na Kosmetu očekivali da će Srpska lista doneti odluku da bojkotuju lokalne izbore kako bi oni mogli da proguraju albanske kandidate u srpskim sredinama. Naveo je da glasački listići predstavljaju bedem nastojanjima Prištine da zauzme sever Kosova i Metohije prevarama i trikovima.

Lider desničarske Slobodarske partije Hajnc Kristijan Štrahe podneo je ostavku na mesto vicekancelara, a sutra će i na funkciju predsednika stranke . Ostavka je usledila posle objavljivanja snimka na kojem se vidi kako nećaki ruskog milijardera nudi državne poslove u zamenu za finansijsku i političku podršku .Taj video je nastao u leto 2017-te godine u jeku predizborne kampanje za austrijski parlament, a u javnost su ga izneli nemački magazin Špigl" i dnevnik "Zidojče cajtung".

Nosilac liste Slobodarske partije na izborima za Evropski parlament Harald Vilimski ocenio je da iza afere stoji međunarodna zavera, predvođena Nemačkom. Kancelar Sebastijan Kurc je saopštio da raskida kaoliciju sa Slobodarskom strankom.

U više od 40 gradova širom Srbije održava se manifestacija „Noć muzeja". U Beogradu će biti organizovana na više od 60 lokacija. Obeležava se i Međunarodni dan muzeja, čija je tema „Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije".

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik i voditelj: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво