Talasanje - Šetnja

Do 2050. godine u gradovima širom sveta će živeti oko 70 odsto stanovništva. Normalno svakodnevno funkcionisanje gradskih sistema i dostupnost svih usluga biće moguće samo primenom novih tehnologija. Savremena rešenja objedinjena su u konceptu pametnih gradova. Prošle godine u izgradnju digitalizovanih zajednica uloženo je 100 milijardi dolara. Prvi koraci su napravljeni i u Srbiji. Kojom brzinom i kakvim rešenjima možemo da ispratimo svetske trendove? O tome za magazin Šetnja govore Željko Tomić, predsednik Saveza za e-upravu NALED-a i Dara Gravara iz Ministarstva za državnu upravu, rukovodilac Srpsko-korejskog informatičkog centra.

Sve više poljoprivrednika u Srbiji je zainteresovano za grupnu sertifikaciju organske proizvodnje. Saznaćete kako taj model povezivanja proizvođača funkcioniše u opštinama Brus i Blace, poznatim po voćarstvu i stočarstvu.

Svetski putnik je, ovog ponedeljka, glumica Gorica Popović.

O tome kad rekreativno trčanje prerasta u strast i potrebu da se odmere mogućnosti sa drugima, u rubrici „Više od igre", govori Veroljub Zmijanac, osnivač beogradskog trkačkog kluba, jedan pionira modernog trkačkog pokreta u Srbiji.

Čućete i utiske o izložbi Karavađo, priređenoj u Napulju- gradu u kojem je tokom svog osamnaestomesečnog boravka, ovaj umetnik iskoračio iz baroka u realizam.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić









Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво