Sportski žurnal

Pobede u prvim mečevima polufinala nacionalnog Kup odvele su Crvenu zvezdu i Partizan u finale najmasovnijeg takmičenja. Nerešen rezultat odgovarao je crveno-belima u Lučanima u revanš utakmici, baš kao i crno-belima u Nišu. Još uvek se licitira gde će se igrati finalni duel, jer je interesovanje ogromno, pa će vrlo verovatno FSS preinačiti odluku da se utakmica igra u Nišu i verovatno je `preseliti` u glavni grad.

Bavimo se danas i masjtorima celuloidne loptice, ženska reprezentacija Srbije biće domaćin kvalifikacionog turnira 18. i 19. maj u maloj dvorani Arene u Beogradu, na kome če učestvovati i reprezentacije Italije i Estonije.

Muška reprezentacija, pak, učestvovaće na kvalifikacionom turniru u Bukurešti, zajedno sa najboljim selekcijama domaćina i Litvanije.

Bavimo se danas i masjtorima celuloidne loptice, ženska reprezentacija Srbije biće domaćin kvalifikacionog turnira 18. i 19. maj u maloj dvorani Arene u Beogradu, na kome če učestvovati i reprezentacije Italije i Estonije. Muška reprezentacija, pak, učestvovaće na kvalifikacionom turniru u Bukurešti, zajedno sa najboljim selekcijama domaćina i Litvanije.

Džudistkinja Milica Nikolić osvojila je bronzano odličje na Gran slemu u Bakuu, čime je napravila još jedan važan korak ka `Tokiju 2020`. Milica je na putu do odličja, u prvoj borbi savladala Ruskinju Sabinu Giljazovu zahvatom za ipon posle 1:07 minuta borbe a potom u četvrtfinalu izgubila od Katarine Koste iz Portugalije na vazari (1:0). U repasažu Milica je savladala Slovenku Marušu Štangar na ipon u finišu meča i obezbedila borbu za bronzanu medalju protiv još jedne Portugalke, Marije Siderot. U duelu za odličje, Milica je slavila zahvatom za ipon pet sekudni pre isteka regularnog toga borbe.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije , aktuelni svetski i evropski prvak, odigrala je drugu prijateljsku utakmicu sa Bugarskom, u okviru priprema za predstojeće takmičenje, Ligu nacija, čiji je početak predviđen za 21. maj. Dva susreta i dve pobede naših devojaka, mnogo važnije od rezultata su primetni trud, želja i volja mladih igračica pred kojima je naporna sezona na više `frontova`. Utiske o prikazanom u ova dva meča za našu emisiju iznosi Aleksandar Vladisavljev, prvi saradnik selektora Zorana Terzića, iskusni odbojaški trener.  

Naredne srede od aktivnog igranja fudbala oprašta se Vladimir Torbica, istinski majstor `bubamare` , savršeni džentlmen na terenu i van njega. Kuriozitet- odlazi u 39. godini sa `zelenog tepiha`, kao jedinstven primer igrača koji je sve vreme igrao u domaćim klubovima, ostavivši neizbrisiv trag u dresovima apatinske Mladosti i subotičkog Spartaka. Jedan od poslednjih njegovih igračkih razgovora je upravo danas u `Sportskom žurnalu`.  

Pratimo i učešće Novaka Đokovića na Masters turniru u Rimu, gde mu je danas rival Šapovalov. Na  čelindžeru u Nemačkoj, Viktor Troicki  danas je  bio bolji od Španca Garsije Lopeza u dva seta, oba puta po 6-4. Sve vesti iz sveta sporta koje stignu do nas, odmah šaljemo kroz etar. Na Radio Beogradu 1 slušajte danas ono o čemu ćete sutra čitati na stupcima štampe.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 





Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво