Novosti dana

U Prištini je u toku sednica kosovskog paralamenta, na kojoj bi poslanici trebali da raspravljaju i o inicijativi predsednika tamošnje skupštine Kadrija Veseljija za formiranje komisije koja će prikupljati činjenice o navodnim zločinima Srbije na Kosovu i Metohiji, tokom sukoba 98-me i 99-te godine. Pripremljen je i nacrt rezolucije o osudi navodnog genocida Srbije na Kosmetu. Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun današnju sednicu kosovske skupštine naziva taktikom i propagandom. Priština na taj način pokušava da potpuno onemogući nastavak dijaloga sa Beogradom, međutim, Srbija neće podleći pritiscima da prizna nezavisnost Kosova, kaže Drecun za RTS. Najavljuje da će Beograd uputiti pismo srpskom kokusu američkog Kongresa sa molbom da organizuju prezentaciju u kojoj će biti predstavljeni zločini OVK-a Drecun ističe da na propagandu Prištine moramo da odgovorimo činjenicama.

Predsednik Aleksandar Vučić je na Instagram nalogu "Budućnost Srbije", uoči otvaranja auto-puta kroz Grdeličku klisuru, najavljenog za vikend, istakao da je to najteža deonica južnog kraka Koridora 10, duga 26,3 kilometara. Naveo je da je Koridor 10 jedan od najvažnijih evropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz našu zemlju. „Treba da budemo ponosni, ovo smo čekali decenijama. Autoputevi nas spajaju, donose nova radna mesta, veće plate i veći broj turista", naveo je Vučić.

Za sutra u 15 časova je najavljen početak radova na jednoj od najzahtevnijih deonica Koridora 11 - od Preljine do Požege. Završeni su svi planovi i projektno- tehnička dokumentacija i  izvršena eksproprijacija - izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za Televiziju Prva.  Deonica će koštati 450 miliona evra i radi se iz kineskog kredita. Rok za završetak radova je 2 i po godine. Početku izgradnje deonice od Preljine do Požege prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević prisustvovali su na aerodromu „Batajnica" snimanju prvih kadrova pete sezone serije „Vojna akademija". Reč je o „prvoj klapi" igranog serijala koji već osam godina zajedno uspešno realizuju naša kuća i Ministarsvo odbrane. Nakon  razgovora sa glumcima i ekipom koja radi na snimanju serije, Vulin je istakao da Vojska Srbije, kao jedna od najvoljenijih i najpoštovanijih institucija u našem narodu, čini deo našeg svakodnevnog života.

U mnogim mestima širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine, gde je proteklih dana došlo do izlivanja reka, više nema opasnosti od poplava, te su vanredne mere ukinute. Vodostaj Save kod Jasenovca raste. U 8 časova je iznosio 830 centimetara.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednik vesti: Tina Amić











Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара