Moja knjiga

Zvonko Karanović, pesnik i prozni pisac, govori o tome zašto voli poeziju Čarlsa Bukovskog. Kultna figura američke književnosti, Čarls Bukovski (1920-1994), objavio je preko 30 knjiga poezije i proze. Živeo je u Los Anđelesu, gradu koji je umnogome obeležio i njegovo književno stvaralaštvo. Mladost je proveo radeći različite poslove: bio je radnik na benzinskoj pumpi, raznosač paketa, noćni čuvar, vozač kamiona...Počeo je da piše tek u svojoj 35. godini. Svoja prozna i poetska dela Čarls Bukovski gradio je isključivo na ličnim doživljajima. Jezik njegovih dela je direktan, britak, blizak govoru ulice, često obojen humorom i ironijom.

Zvonko Karanović objavio je deset knjiga poezije i tri romana. I sam ima bogato životno iskustvo. Radio je kao novinar, urednik, voditelj na radiju, di-džej, organizator koncerata...Trinaest godina bio je vlasnik muzičke prodavnice, a sada je vlasnik Izdavačke kuće ''PPM Enklava''. Čućemo kako se ovo životno iskustvo odrazilo u stvaralaštvu našeg sagovornika, kao i to koliko je, po njegovom mišljenju, za pisanje važno imati dodir sa životom.


Autor i voditelj emisije: Vojislav Karanović.

 

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи