Zabavnik

U časopisu “Ilustrovani list” davne 1928. godine objavljena je fotografija Danice Tomić koja stoji ispred aviona i tekst: “Gospođa Danica Tomić, supruga majora Tomića- prva žena u našoj zemlji koja je letela nad provalijom od 2.500 metara. Ona je prva žena u nas koja je pravila lupinge, što je okretanje aviona u vazduhu, i druge akrobacije”.

Avgusta 1933. Danica Tomić je položila ispit za turističkog pilota, pa je tako postala zvanično prva žena sa ovih prostora koja se vinula u oblake i imala letačku dozvolu. Prema zapisima komisije pred kojom je polagala, bila je najbolja u svojoj klasi, hladnokrvna, sigurna.

Ljubav prema kućnom ljubimcu ponekad se ne može iskazati rečima. Zato su ljubitelji mačaka širom sveta podigli brojne privatne i javne spomenike svojim miljenicima.

Mačka Tauzer je ceo svoj život "radila" u jednoj škotskoj destileriji. Navodno je živela čak 24 godine, i za to vreme uhvatila neverovatnih 28 899 miševa. Ta brojka stoji istaknuta na njenom spomeniku u centru za posetioce destilerije. To je u proseku tri miša svakoga dana tokom celog njenog života! Tauzer i danas nosi titulu "Najboljeg lovca na miševe" u Ginisovoj knjizi svetskih rekorda.

Da bi se napisala zaista dirljiva ljubavna pesma potrebne su prave emocije. Verovatno su zbog toga neke od najlepših balada priče o pravim ljudima i pravim vezama. Neke od njih spakovali smo u današnju muzičku kutijicu.

Urednik i voditelj: Milena Šiškin

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво