Sportski žurnal

Svečano otvaranje Sportskih igara mladih 2019. godine biće održano 15. maja u 10 časova u dvorani SPENS u Novom Sadu. Evropska prestonica mladih za 2019. dočekaće goste iz regiona, mlade sportiste iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i mališane iz naše zemlje. Posle Novog Sada, SIM sportski dani biće održani sledećim redom: Opovo (16. maj), Petrovac na Mlavi (17. maj), Kikinda (20. maj), Zrenjanin (21. maj), Sombor (22. maj), Valjevo (23. maj), Pančevo (24. maj), Omoljica (25. maj), Banatsko Novo Selo (26. maj), Zaječar (27. maj), Niš (28. maj), Surdulica (29. maj), Sremska Mitrovica (31. maj), Irig (1. jun), Beograd (3. jun), Požarevac (4. jun), Čačak (6. jun), Kraljevo (7. jun), Kuršumlija (8. jun), Sokobanja (10. jun), Novi Pazar (11. jun), Priboj (12. jun), Čajetina (13. jun) i Kragujevac (15. jun). Sportske igre mladih najavljuje Ivana Jovanović, predsednica ove manifestacije.

Sportisti Srbije i tokom proteklog vikenda bili su odlični na borilištima širom zemlje i Evrope. Teodora Simović pobednica je polumaratona u Banjaluci, ona je još uvek na tlu Bosne i Hercegovine, gde se priprema za naredne trke. Čućemo u emisiji Elzana Bibića, atletičara takođe, pobednika internacionalne trke `Sveti Vasilije Ostroški` u Leposaviću, kao i džudistkinju Andreu Stojadinov, koja je osvojila srebrnu medlju na juniorskom Kupu Evrope u Kaunasu, u Litvaniji.

U noći između utorka i srede počinje finale zapadne konferencije NBA lige, u tri sata posle ponoći sastaju se Golden Stejt i Portland. U finalu istočne konferencije u četvrtak ujutru po našem vremenu igraju Milvoki i Toronto. Odbojkaše i odbojkašice Srbije u mesecima koji slede očekuju brojna reprezentativna takmičenja- Liga nacija, kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre i čitav niz prijateljskih utakmica u obe konkurencije, učešća na turnirima širom Evrope i sveta.

Pratimo i druge aktuelnosti iz sveta sporta- najavljujemo teniski meč Lasla Đerea sa Gruzijcem Basilašvilijem, očekujemo odluku Skupštine FSS o Zvezdinoj tituli iz 1946. godine, kao i sve ostalo što stigne na našu adresu do 16 časova. Slušajte u `Sportskom žurnalu` ono o čemu ćete sutra čitati na stupcima štampe.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво