Talasanje - Šetnja

Zapadni Balkan postaje vodeća krijumčarska ruta kriminalaca, koji pljačkaju kulturno blago siromašnih i ratom razorenih zemalja i prodaju ga na bogatom Zapadu. Ovo je zaključak ekspertske Regionalne konferencije o borbi protiv trafikinga kulturne baštine, održanoj nedavno u Minhenu. Naš gost, Boris Subašić, reporter "Novosti", pratio je ovu konferenciju o borbi protiv šverca kulturnog blaga.

U psihološkim pričama sredom „Korak napred", biće reći o tome šta je sindrom „praznog gnezda", kako se manifestuje i koji su metodi za njegovo prevazilaženje? Kada najčešće roditelji osećaju kao ozbiljan problem odvajanje od svoje dece, čućete od Radmile Vulić Vojović, psihoterapeuta, sa kojom razgovara Dijana Ivanov Kadić.

Na današnji dan 1940. godine, prvi put su se u američkim radnjama pojavile najlon čarape. Tim povodom govorimo o modnim inovacijama koje su promenile svet. Gošća je Ksenija Terzović, kostimograf.

Povodom 95 godine postojanja Radio Beograda ove srede govorimo o kultnoj emisiji „Hit nedelje" Beograda 202, uz koju su odrastale rokenrol generacije i afirmisali su se najveći domaći bendovi.Gosti su Vlada Janković Džet, idejni tvorac emisije i Olga Kepčija, urednica Hita 202.

Sa vama je Mirjana Nikić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво