Novosti dana

Posle upozorenja Republičkog Hidrometeorološkog zavoda o obilnim padavinama koje se očekuju od večeras, formiran je operativni tim koji čine predstavnici Sektora za vanredne situacije, "Srbijavoda", vojske i policije. Stepen pripravnosti podignut je na najviši nivo i uvedeno je 24-časovno dežurstvo.

Generalni direktor "Srbijavoda" Goran Puzović rekao je da su korita reka za sada prazna i da je malo drugačija hidrološka situacija nego 2014-te godine kada su Srbiju pogodile nezapamćene poplave. Moguća su lokalna izlivanja na malim i srednjim vodotocima, što je znak za lokalne samouprave da odmah reaguju. Podsećamo, do petka se očekuje velika količina padavina - na jugozapadu, zapadu, severu i u centralnim delovima od 80 do 120 litara po kvadratnom metru, na istoku i jugoistoku od 40 do 80 litara.

 

Novoizabrani predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski položio je zakletvu u Sobranju, i tako započeo petogodišnji mandat. U svom prvom obraćanju poručio je da će njegov prioritet biti evropske integracije, regionalna saradnja kao i stabilan ekonomski razvoj.

Među brojnim gostima, svečanoj inauguraciji je prisustovao i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić koji se potom i sastao sa makedonskim predsednikom. U izjavi za novinare srpskih redakcija, Vučić je poručio da Srbija želi da gradi dobre odnose sa Severnom Makedonijom.

 

Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido dao je instrukcije svom izaslaniku u Vašingtonu da pod hitno započne komunikaciju sa američkom vojskom. Gvaido, koga podržavaju Sjedinjene Države, rekao je da je od Karlosa Vekija zatražio da počne "direktnu komunikaciju" radi moguće koordinacije. Naglasio je da drži otvorenim "sve opcije na stolu" za svrgavanje predsednika Nikolasa Madura s vlasti.


Urednik i voditelj-Slobodan Petrović

Urednik vesti-Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво