Nedeljom za selo

Hladno vreme koje je protekle nedelje zahvatilo Srbiju nije prijalo pojedinim vrstama povrća. Uz to, kiša koja je postala svakodnevna pojava zaustavila je radove na njivi i odložila zaštitu ozimih useva od korova i bolesti.

Posle grada koji je naneo štetu voćarima u opštini Topola, u javnosti je pokrenuto pitanje ko je za to odgovoran. Prst se upirao uglavnom u Republički hidrometeorološki zavod u čijoj je nadležnosti i Protivgradna zaštita. U Ministarstvu poljoprivrede  kažu, međutim, da je radarski centar Bukulja ispoštovao sve propisane procedure i instrukcije i da su strelci na vreme imali proglašeno stanje pripravnosti.

I pored ubrzanja rada, u Upravi za agrarna plaćanja još je više od 20 hiljada nerealizovanih zahteva za subvencije, najviše za direktna plaćanja.

Zbog problema sa plasmanom i cenom jabuka, sve više ozbiljnih proizvođača podiže nove zasade, sa novim sortimentom.

Banka Poštanska štedionica kreditiraće ubuduće, pod povoljnim uslovima, zadruge, zadrugare i njihove kooperante, a troškove kamata snosiće lokalne samouprave. To je rezultat dogovora predstavnika te banke sa ministrom zaduženim za regionalni razvoj Milanom Krkobabićem koji već dve i po godine vodi državni projekat "500 zadruga za 500 sela".

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара