Novosti dana

Povodom Dana pobede nad fašizmom, Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova prikazali su u Nišu na paradi "Odbrana slobode" vojnu snagu, pripremljenost i sposobnost. Na Paradi je učestvovalo više od 4 hiljade vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 letelica.

Defilovali su pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešaloni. Najveću pažnju publike privukli su avioni "mig 29", helikopteri Mi-35 i modernizovani tenk T-72. Paradi je prisustvovao državni vrh Srbije. Predsednik Aleksandar Vučić ocenio današnji prikaz ocenom "vrlo dobro". Zahvalio je pripadnicima vojske i policije koji su, kako je istakao, naš ponos.

Prethodno je predsednik Aleksandar Vučić sa predstavnicima Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i ministrima razgovarao o bezbednosnoj situaciji u zemlji i regionu, opremljenosti vojske i policije, standardu i povećanju plata zaposlenih u bezbednosnim službama. Predsednik navodi da je stanje i opremljenost u Vojsci Srbije i policiji neuporedivo bolje, dodajući da će se na tome još raditi. Srbija će se ponašati veoma odgovorno, ozbiljno, čuvati mir i stabilnost, istakao je predsednik.

Zvanični razgovori predstavnika Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda koju predvodi novi šef misije Jan Kejs Martejn, počeli su plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije. Šef naše delegacije je guvernerka Jorgovanka Tabaković. U razgovorima učestvuju i predstavnici Ministarstva finansija. Misija MMF-a razmotriće do 21. maja drugi polugodišnji Instrument za koordinaciju politike, kao i aktuelna fiskalna, monetarna i makroekonomska kretanja.

U Vladi Srbije potpisan je ugovor o prodaji Luke Novi Sad preduzeću "P&O ports" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Novi vlasnik će odmah uplatiti 7,99 miliona evra na ime kupoprodajne cene. Najavljuje da je plan da u novosadsku luku uloži oko 30 miliona evra.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Tina Amić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи