Talasanje - Šetnja

Manifestacija „Muzeji za 10” peti put biće održana od 13. do 19. maja, a ovogodišnja tema je „Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije”. Tokom sedam dana programa, u gradovima širom Srbije, 76 muzeja i srodnih institucija kulture na 120 lokacija pripremaju brojne sadržaje, kojima će biti obeleženi i Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja.

U rubrici „Svetski putnik" gostuje Nenad Gladić, kuvar i svetski putnik, autor emisije i istoimene knjige - Gastronomad, koji će nam pričati o svojim putovanjima.

Konferencija „Digital Day 2019" se ove godine održava pod sloganom "How do you trust?", pozivajući nas da preispitamo kako i kome poklanjamo svoje poverenje kada je reč o medijima u digitalno doba. Učesnici će pokušati da odgovore na brojna pitanja: šta su "fake news", a koje su „proverene vesti" i umemo li da ih razlikujemo,  jesu li u polju informisanja izjednačeni tradicionalni mediji i socijalne mreže, i mnoga druga.

Ponedeljkom je naša tema i sport u rubrici „Više od igre".

Sa vama je Mirjana Nikić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]