Uhvati dan

Za subotnje jutro pripremili smo "šaren" program. Najavićemo Festival tradicionalnih narodnih veština koji se 11. maja održava na Kosmaju, kao i Festival riblje čorbe i tamburaške muzike "Čarde i bande" koji se u subotu i nedelju održava u Novom Sadu. Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi podsetićemo vas gde sve tokom vikenda možete dati krv, ali i družiti se sa aktivistima Crvenog krsta.

Jedan deo emisije posvetićemo temama razvoja zadrugarstva i najavi poljoprivredne sezone koja je uveliko u toku, ali ćemo vam predstaviti i nekoliko zanimljivih ljudi iz naše zemlje. Jedan od njih u Šapcu ima kolekciju od 9.000 pisama i uprkos opštem trendu digitalizacije, dopisuje se s prijateljima iz celog sveta.

Neki drugi, opet, imaju sasvim drugačiju zanimaciju. U naredne dve nedelje preći će 6.000 kilometara na motociklima i obići spomenike posvećene 2. svetskom ratu u 11 zemalja Evrope. Budite uz vaš Radio Beograd 1!

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Uhvati dan Uhvati dan

Autor:
Grupa autora

Jutarnji program Radio Beograda 1! Uhvati dan! Ako ste pomislili da je to prema čuvenoj latinskoj izreci "Carpe diem" - u pravu ste. [ detaljnije ]