Karavan

Zoran Pavlović iz Obrenovca, na svom porodičnom imanju u Baričkoj reci, pored ostalog, gaji i crni paradajz… Tako da sada, pored žutih lubenica, možemo očekivati ljubičare krastavce, paprike na tufne, sivomaslinaste džanarike i limun plave maline!

Reprezentativac Srbije u plivanju Sebastijan Sabo podneo je Svetskoj plivačkoj federaciji zahtev da se ubuduće takmiči pod zastavom Mađarske, bez obzira na to što je pod srpskom izborio normu za Olimpijske igre  2020. godine... Naravno, sada će i po tom pitanju na površinu isplivati mnogo toga.

Da su se medvedi probudili iz zimskog sna i da su veoma gladni, svedoči priča Sretena Labudovića iz Ivanjice čiji je pčelinjak, u selu Kumanici, bio na meti ovih opasnih životinja. A onima koji kažu da su medvedi iz ovog kraja biljojedi, Labudović poručuje da oni slobodno dođu da se igraju sa njima ako su toliko ubeđeni u to što kažu... Neka zaigra mečka i pred njihovom kućom!

Pisac teksta: Milena Šiškin
broj komentara 0 pošalji komentar
Karavan Karavan

Autor:
Zabavna redakcija Radio Beograda 1

Karavan se kreće ka svojoj destinaciji već više od 50 godina, uvek dobro natovaren aktuelnim humorom i izvornim narodnim pesmama. [ detaljnije ]