Moja knjiga

Zoran Hamović, direktor i glavni urednik Izdavačke kuće Klio, govori o tome zašto mu je značajno delo ''Duh vremena'' Edgara Morena. Francuski filozof i sociolog Edgar Moren poznat je po svojim radovima iz antroposociologije, sociologije kulture, političke sociologije, socijalne i kulturne antropologije. Bavio se takođe temama iz komunikologije, politike, ekologije i biologije. Autor je značajnih knjiga ''Čovek i smrt'' i ''Film ili čovek iz mašte''.

Prva knjiga ''Duha vremena'', koja je u Francuskoj objavljena 1962. godine, bavi se temama vezanim za fenomen masovne kulture, dok druga knjiga, objavljena 1975, u središte pažnje postavlja fenomene krize i događaja. Istraživanja Edgara Morena  dala su znatan doprinos razvoju humanističkih nauka.

Zoran Hamović otkriva na koji je način knjiga ''Duh vremena'' odredila njegov život. Ovo delo našeg je sagovornika usmerilo u pravcu interesovanja za kulturološka i sociološka pitanja, kao i za teme iz oblasti savremenih medija, što će postati odlike izdavačke kuće Klio.
                                                                                                                                                     Autor i voditelj emisije: Vojislav Karanović
 

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво