Uhvati dan

Na Svetski dan Crvenog krsta u goste nam dolazi sekretar ove organizacije na opštini Stari grad u Beogradu Aleksandar Pantelić. Pričaćemo o aktivnostima Crvenog krsta, ali najviše o jednoj od delatnosti, a to je pružanje prve pomoći. Na ovoj opštini odlično je organizovan volonterski servis, a sa vama ćemo u Pitanju jutra razgovarati o tome da li znate da pružate prvu pomoć.

Film Nebeska tema biće premijerno prikazan 10. maja na dan rođenja Vlade Divljana o čijem životu i muzici u ovom dokumentarcu govore ličnosti sa prostora cele nekadašnje Jugoslavije. U goste nam dolazi scenarista i reditelj ovog filma Mladen Matičević.

U čast Dana pobede, 9. maja, biće održan veliki koncert Muzika nade u Kombank dvorani. U orkestru zajedno nastupaju deca iz ugroženih zajednica i njihovi vršnjaci iz redovnog školovanja, stvarajući bolju budućnost za sebe i svoje drugare. O inkluzivnom projektu El sistema - Music Art Project, iz kojeg je potekao orkestar Muzika nade, razgovaramo sa izvršnom i umetničkom direktorkom Đurđom Papazoglu.

U jutarnjem programu pričamo i o prvom eko selu u Šumadiji, promociji IT odeljenja u našim gimnazijama i o HR kursevima koji bi trebalo da pomognu u boljoj upravi u javnim preduzećima.

Sa vama je Aleksandra Mladenović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво