Talasanje - Šetnja

Centralni događaj obeležavanja Svetskog dana Crvenog krsta, koji organizuje Crveni krst Srbije, održaće se na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Ovogodišnja tema, koju je odredila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, je “Ljubav“, i zato će biti organizovan niz akcija u sa namerom da se skrene pažnju na moć emocija, koje pre svega, pokreću volontiranje u svrhu pomoći onima kojima je neophodna. Naš gost je generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović.

U rubrici Psihološke priče sredom „Korak napred" govorimo o iskrenosti u vezi. Gotovo da ne postoji čovek koji ne bi - kao jednu od glavnih željenih osobina partnera - naveo iskrenost. A da li to, zaista, želimo? O iskrenosti prema sebi i svom partneru, o tome šta je prava mera istine u životu razgovaramo sa psihologom Jasnom Lovrić.

Kolika je čujnost programa Radio Beograda? Kakvi su tehnološki kapaciteti i kako može da se poboljša kvalitet signala? Koje su prednosti digitalnog emitovanja signala Radio Beograda, koje je počelo krajem prošle godine i simbolično označilo početak nove ere radijskog programa? O tome razgovaramo sa Zoranom Bojičić, direktorkom Tehnike Radio Beograda.

Povodom obeležavanja 95 godina Radio Beograda govorimo o jednoj od naših najprepoznatljivijih emisija „Dobro jutro, deco".

Već dugi niz godina je na programu svakog dana u istom terminu u 7.05. U petominutnoj formi emisija pruža najmlađima priču za decu adaptiranu za radio, ili neku drugu zabavnu i poučnu epizodu. O emisiji govore reditelj Aleksandra Urošević i urednica Dečje redakcije Radio Beograda Vesna Ćorović Butrić.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво