Talasanje - Šetnja

Kakvi smo vozači, po kakvim putevima vozimo? Otkud toliki broj saobraćajnih nesreća, ali i alkoholisanih ljudi za volanom? Koliko pomažu kontrola i represija saobraćajne policije? O uzrocima stravičnog bilansa na našim drumovima samo tokom nekoliko dana prvomajskih praznika govori Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Da li se očekuje dodatno komplikovanje situacije u Venecueli i kako se sukobi u toj zemlji odražavaju na ostatak sveta, pre svega zbog cene nafte? Zbog čega je jedna bogata država za relativno kratak period postala veliki dužnik? O duboko podeljenoj zemlji i pritiscima na nju spolja i iznutra razgovaramo sa Dušanom Vasićem, nekadašnjim ambasadorom u Meksiku i profesorom na Fakultetu za poslovne studije.

Zaštita životne sredine /ne/moguća misija u Srbiji - od pitanja otpadnih voda, upravljanja opasnim materijama do divljih deponija, smeća i zagađenog vazduha... Ako su problemi brojni, a rešenja skupa, kakva je naša izlazna strategija, pitamo Biljanu Filipović, pomoćnicu ministra za zaštitu živone sredine, Sektor za međunarodnu saradnju i EU integracije.

Izdavačku kuću „Heliks" upoznali smo po prevodima najpoznatijih dela naučno popularnih knjiga. Poslednjih godina ovaj izdavač potpisuje i mnoge prevode vrhunske beletristike, a u okviru projekta „Kreativna Evropa". Tako samo upoznali i nove pisce i otkrili manje poznate književnosti. Neke će danas predstaviti Svetlana Mladenović.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]