Novosti dana

Ad-hok komisija kosovske skupštine pripremila je nacrt rezolucije kojom će od vlasti u Beogradu zatražiti da, kako navode, "priznaju počinjen genocid" na Kosovu i Metohiji tokom 1998-1999. godine. U nacrtu se navodi potreba da u Beogradu sarađuju kako bi kaznili kriminalce i nadoknadili načinjenu štetu. To je rezime nacrta rezolucije koji danas objavljuje prištinski list "Koha ditore".

Prvi put se u istoriji dešava da teroristi koji su proterali jedan narod optužuju državu za genocid, prokomentarisao je ministar Ivica Dačić novi nacrt rezolucije, kojom Priština optužuje Srbiju za genocid. Očigledno je da prištinskom ludilu nema kraja jer poteze koje povlače više niko u svetu ne može razumeti, rekao je Dačić za Sputnjik.

Procenjena šteta od uvođenja takse na robu iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju na godišnjem nivou iznosi 500 miliona evra, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. Ali,kako je ocenio, to je kratkoročna šteta, jer su tarife  izazvale mnogo veći problem - blokadu političkog dijaloga. Ljajić je naveo da je to pitanje ozbiljna unutrašnja tema na Kosovu, jer svako na njoj ubira političke poene.

Vlasti ruskog regiona Murmansk proglasile su trodnevnu žalost zbog avionske nesreće  na moskovskom  aerodromu Šeremetjevo, u kojoj je poginulo 41 lice. Avion ruske kompanije "Aeroflot" zapalio se tokom sletanja, saopštio je ruski Istražni komitet. Istraga je u toku, a pretpostavlja se da je požar izazvala munja.

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Marica Serdar

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи