Novosti dana

U Štrpcu, na mestu zvanom Obe reke, Srbi su mirno protestovali zbog pokušaja privatnog investitora da, i pored zabrane, izgradi mini- hidrocentralu, koja bi im ugrozila vodosnabdevanje. Tokom jučerašnjeg okupljanja u intervenciji specijalne kosovske policije povređeno je oko 20 ljudi. Za ponedeljak je najavljen sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, policije i pravosuđa, kako bi se rešio problem.

Tri dana zaredom, Srbi u Hrvatskoj na meti su najuvredljivijih poruka. U nekoliko hrvatskih gradova na izbornim bilbordima, osvanule su uvrede na nacionalnoj osnovi, sa simbolima NDH. To je atmosfera, u kojoj se dočekuju sutrašnji izbori za članove Veća nacionalnih manjina, ali i izbori za zastupnike u Evropskom parlamentu, koji se održavaju 26 og maja. Ne plaše nas ni uvrede ni pretnje, Srbi u Hrvatskoj spremni su za izbore i u Veće za nacionalne manjine i Evropski parlament, rekao je Milorad Pupovac za RTS.

Narodna banka Srbije saopštila je da je agencija Fič potvrdila kreditni rejting Srbije za dugoročno zaduživanje u domaćoj i stranoj valuti na nivou „B-B". Potvrđeni su i stabilni izgledi za dalje poboljšanje. Ta rejting agencija očekuje da će inflacija u Srbiji i u narednom periodu biti očuvana u granicama cilja centralne banke. U prilog očuvanju makroekonomske stabilnosti, Fič navodi da se očekuje i puna pokrivenost deficita tekućeg računa neto prilivom stranih direktnih investicija.

Mladi matematičari Srbije postigli su još jedan vredan uspeh - na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Moldaviji, osvojili su u ekipnoj konkurenciji prvo mesto, a u pojedinačnoj šest medalja - tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane. Zlatne medalje osvojili su Aleksa Milojević, Jovan Toromanović i Miloš Milićev, srebrnu Pavle Martinović, a bronzane Jelena Ivančić i Vladimir Viktor Mirjanić. Svi članovi ekipe su učenici beogradske Matematičke gimnazije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je mladim matematičarima osvajanje

prvog mesta na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi. „Vi ste naši najbolji ambasadori u svetu i predstavljate pravo lice Srbije, navodi se u čestitki.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Tina Amić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи